Miriam Princen - begeleider jongeren


 

Hoi, mijn naam is Miriam Princen.

Geboren in Weert op 13 februari 1969 en nu woonachtig in Tungelroy.

 

Het begeleiden van kinderen en jongeren vind ik harstikke leuk. Met mijn kennis van de natuur ga ik graag met ze op pad om ze tijdens een wandeling, door ook soms onbegaanbare paden, heerlijk terug te laten komen bij zichzelf. Om ze van daaruit weer in een leerontwikkeling te krijgen. En om ze plezier te laten beleven en zelfvertrouwen op te bouwen.

 

Ervaring:

Van 1996 tot augustus 2011 heb ik in het regulier en speciaal onderwijs gewerkt, eerst als onderwijsassistent en daarna als leerkracht. Ik heb in Amsterdam de lerarenopleiding IPABO afgerond en ben bevoegd om bewegingsonderwijs te geven.

Toen ik terug in Weert kwam zat het onderwijs vol en ben ik enkele jaren andere werkzaamheden gaan doen, waaronder het geven van bijles taal en rekenen via het Abacus instituut.

In 2015 kwam ik in contact met een stichting die zich inzette voor thuiszitters; leerlingen zonder passend onderwijs. Ik ben toen als zzp’-er kinderen gaan begeleiden waarbij ik veel gebruik heb gemaakt van buitenactiviteiten en spel. Dit heb ik zes jaar met veel liefde en toewijding gedaan.

Het afgelopen jaar tijdens de Corona liepen mijn werkzaamheden achteruit en ben ik op zoek gegaan naar nieuwe inspiratie. Zo kwam ik bij Platform PITT terecht en doe ik vrijwilligerswerk bij ’t Groene Speelpunt. Dit is een organisatie in Nederweert die buitenspelen in het groen voor kinderen stimuleert.

 

Passie en vaardigheden

Ik houd van onder de mensen zijn en ben graag buiten in de natuur. Ik kan individuen en groepen mensen in beweging zetten, maar ook rustig observerend aanwezig zijn. Ik vind het leuk om dingen uit te leggen en heb daar ook het geduld voor.

 

Ga je mee op Avontuur in de Natuur?

 

Vriendelijke groet,

Miriam Princen

Ik ben telefonisch te bereiken op 06-43258882

En e-mail ontvang ik graag op miriamxprincen@gmail.com